Help

U kunt de serie Fries Aardewerk op verschillende manieren doorzoeken. U kunt bladeren, eenvoudig zoeken op een woord in de tekst, maar ook uitgebreid zoeken op naam, titel en/of jaar. Met de uitgebreide zoekfunctie kunt u ook woorden combineren of juist uitsluiten. De zoekfunctie bevat verder een spellingscontrole die er voor zorgt dat u woorden waarvan de spelling in de loop der tijd is gewijzigd, met hun hedendaagse equivalent kan vinden.

Als u op de knop 'Zoeken' klikt, opent zich het zoekscherm. Door onder 'Snel zoeken' een woord in te tikken en vervolgens op de zoekknop te klikken, vindt u alle artikelen waarin dat woord voorkomt. Als u meerdere woorden invoert, zal het programma op elk woord afzonderlijk gaan zoeken. De kans bestaat dat u dan veel treffers krijgt.

Is uw zoekresultaat te groot of wilt u gerichter zoeken? Kies dan voor uitgebreid zoeken.

Uitgebreid zoeken

Met 'Uitgebreid zoeken' krijgt u in het middelste zoekscherm de volgende mogelijkheden om uw zoekopdracht te verfijnen:

Vul de relevante velden in en klik op 'Zoek'.

Let op! Bij uitgebreid zoeken moet u de zoekknop onderaan de pagina gebruiken. De knop boven 'Uitgebreid zoeken' hoort bij de snelzoekfunctie. Gebruikt u deze, terwijl u uw trefwoorden heeft ingevuld bij 'Uitgebreid zoeken', dan krijgt u de melding: 'U heeft geen zoektermen ingevoerd'. = helemaal weg.

Zoekresultaten

De resultaten van uw zoekopdracht verschijnen in een lijst. Elke pagina wordt als een afzonderlijke treffer weergegeven. Klikt u op een pagina dan krijgt u deze te zien in een nieuw presentatiescherm.

Bladerfunctie

Als u een pagina opvraagt, wordt deze getoond in het presentatiescherm. U ziet de pagina in zijn originele vorm. Door op de bladzijde te klikken, gaat u naar de bladerfunctie. Deze functie kunt u ook activeren met de knop 'Bladeren', bovenin het scherm.

Met de bladerfunctie navigeert u naar andere pagina's in het getoonde deel van de serie. Met de enkele pijltjes gaat u naar de voorgaande of volgende bladzijde, met de dubbele pijltjes gaat u naar de eerste of de laatste pagina van het deel.